Hi, My name is Carol and I am new to the Community


  • New Voice
  • 14 replies
I started using Web Root this year and want to learn about it and how to get the best out of what is offered.
My computer skills are fairly good but I still can get stumped by something that should be simple. I am looking for help now. I hope someone out there can help me or at least advise me where to go for help. I use Windows Live Hot Mail and several weeks ago- after composing and sending two messages out- I got an error message, 3204. Can not send or receive... I have struggled with looking for an answer to fix this and it seems so many of the sites that offer support also want money.... It was suggested I disable the firewall- would that work? Any help is appreciated... Looking forward to learning from you all. Thanks, Carol

42 replies

Userlevel 7
@ wrote:
Ok- Daniel, Do I reset the account by adding a new one?
I do I remove the non working acct from WLM?
I was at Outlook and thought about making an acct. but they want me to sign on to Twitter- I do not wish that. I can't seem to satisfy Microsoft with a password and am having trouble with thaat situation.
HOw can you sign back into the original Hotmail acct if you have removed it? I am confused? HELP????
Thanks, Carol
This: Why are you having trouble signing in?
Userlevel 7
Badge +56
I think Carol is referring to the automated email that goes out remind you to mark an Accepted Solution.  It doesn't mean that the problem is fixed, but if you have some replies on your topic then it will remind you to go back and see if one of the posts solved your problem.
Userlevel 7
Badge +56
We just wanted to check to see if WSA is the cause and if it is it's best to contact support via a Ticket. When you have time please let me know when you get WSA shut down and check your email if you get them them WSA is the problem and if not then WSA is not the Problem.
 
Daniel
Userlevel 7
Badge +56
Carol please see above and let us know what happens!
 
Thanks,
 
Daniel 😉
Userlevel 7
Badge +56
Right Click on the TaskBar and run Task Manager and look for these 2 processes!
 
Daniel
 


 
If they are not there then WSA is shut down but if they are let me know!
 
 

Userlevel 7
Hi Carol,
 
I haven't had any issues with Hotmail, therefore it's difficult to advise me something specific... :(
The more, none of the proposed solutions did not bring results so far...
Although you have been using WSA for a long time and mail communication wasn't affected I would try to disable protection, as Daniel suggested before, and check whether the situation is improving or not
Of course let us know about the results :D
 
Regards,
 
Mike
Userlevel 7
Badge +58
CAROL, please adhere to what TripleHelix asked you to do..
{We just wanted to check to see if WSA is the cause and if it is it's best to contact support via a Ticket. When you have time please let me know when you get WSA shut down and check your email if you get them them WSA is the problem and if not then WSA is not the Problem.}
 
Daniel
 
WE need to resolve this from his support option above.. Hopefully I don't want to sound gruff do I? Please try to folow posts OK? Best Regards,Sherry 
Userlevel 7
Thanks Sherry...It's just that it is unlikely that WSA is causing any problems here (TH wanted to clarify that), so it is best for Carol to re-establish logging-in to Live.com, and then hopefully resolve this.
Thank you all for the help  today- I am sure we will get this resolved and Yes, I will post what the resolution was.
I did submit a ticket.
Thanks so much.
CJS
Userlevel 7
Badge +58
Hi Carol, Yes please post back to let us know so that we can help others with same or simaliar issues..
 
 
Best Regards, 
 
Sherry;)
Userlevel 7
Hi Carol,
 
Welcome to the Community!


 
I'm very glad that you started using Webroot, I hope that you are satisfied while being protected by WSA.
Regarding the mentioned issue, have you tried to resolve an error by using Microsoft Windows Live Mail Diagnostic Fix It?
If no, I would recommend you to look at this: Fix: Windows Live Mail Error and try to resolve this issue using Microsoft tool.
 
Regards,
 
Mike
 
Userlevel 7
Badge +58
😃 Hello Carol, Great to have you onboard!!
Miguelle, known as Mike is going in the right direction. If you can't resolve this issue please post back and Im sure others here on the Forum can address this. I will also do some research for you..
 
Take care and See you back for there's alot to learn here and lots of fun with a group of great people willing to help anyone out..
 
Sherry
ou can download and apply Microsoft Fix it 9833174 from KB2842520 to your system. The wizard may be in English only; however, the automatic fix also works for other language versions of Windows. Once you have downloaded it, simply click on it to run it and follow the wizard.
 
Userlevel 7
Hi Carol
 
A quick supplementary question; I assuem that you had installed WSA sometime before this issue first manifested itself? And if so that you had sent & rteceived emails  previous to this whislt WSA was installed?
 
Perhaps a silly question with an obvious answer...but as Sherlock Homes stated "...that when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth?" ;)
 
Regards
 
 
Baldrick
Userlevel 7
Badge +56
Hi Carol can you turn off WSA for a test to see if it is WSA causing this issue? Can you click at the top Right of the GUI Advance settings and follow the pictures below.
 


 
And then Right Click on the Webroot Tray Icon by the clock and Click on
 


 
And shut down WSA and try to get your emails if you can then please do as I said in the above post and Submit a Support Ticket and if you still can't then it doesn't have anything to do with WSA and since you tried some of the fixes above maybe you can post at the Microsoft Community to see if they can help you and if they do please let us know the outcome as it can help other members!
 
Thanks,
 
Daniel ;)
 
Also in the end if you want to turn on WSA again either you have it on your Desktop and Click it twice and depending what version of Windows you are using a simple reboot will make WSA become active again!
Hi MIke, I tried that several times and it did not work- their is a Fix it Yourself that seemed over my head... I am still looking for a fix. I did go to the Microsoft web site community and see that this same problem is mentioned over and over- I am trying to get something going with that... Thanks for the Welcome. CJS
Hi Baldlrick, Thanks for thinking about my problem and suggesting fixes... Yes, I have had WSA for some months. Yes, My E-mail was working fine... As I told Sherry, the problem started about 3 weeks ago- my clock was off for some reason and I was sending several messages out- they did not go. I have since deleted them and of course reset the clock. How can I get my mail through their server by going to the net? I use Hotmail as my personal. My Gmail works as does Yahoo and the net. It is just the hotmail that is stuck... CJS
Hi Daniel,
Thanks for the Welcome...
To say I am frsutrated is an understatement.. Read the post I just put on to Baldrick. I am going to try your suggestion. CJS
Userlevel 7
Carol, have you tried simply re-setting your Live Mail account? How do I add an account to Windows Live Mail? - Microsoft Windows Help
 
To see if Webroot is causing any issues with it, follow @ 's advice to shut-down WSA and see.
 
Also found this solution:
 
Windows Live Mail not synchronising with Hotmail.co.uk since before - Microsoft Community
      
 "Just to let you know, I have now fixed this problem - after trying (without success) all the suggestions made in the private discussion with the Moderator, the thing that worked was -

(1) Removed the not working Hotmail account from WLM
(2) Signed out of Windows Live Mail (from the not working Hotmail address)
(3) Signed in again with a new Outlook address I had just created. This worked!!.
(4) Signed out of this address
(5) Signed in again with the original Hotmail address.

The Hotmail account was then automatically recreated and synchronisation worked.  Also the calandar updated successfully."
 
Hi Daniel,
I got part of it done- could not find the shut down for WSA- but I lost my icon and I am just LOST.... It is 5 p.m. somewhere....
Userlevel 7
Badge +58
Hello Carol, Sorry I havent been able to reply to your issue. Please follow @  because he's the MVP of Microsoft and has all the knowledge available for you. A support ticket would be advisable in my humble opinion. I've also had trouble with my email but not because of WSA. Also @ has great problem solving as @ .
 
Its frustrating I know not being anle to get email issue fixed. I've gone in and changed my password and that seemed to work for me.
 
Please don't give up and take a step at a time..we will get this straightened out for you one way or another..
 
Regards, Sherry
Thank you Sherry- I will continue to work with TripleHelix and Dermot7. Right now my head is spinning... It seems their directions are good but they still create more questions.... Will let you know...
Thanks,
Cjs
Hi Daniel,
I am ok with WSA now.... My head is swimming and I need to rest it.. Will continue to follow suggestions..... THanks,
CJS
I think everything is ok- except for the original problem.
Ok- Daniel, Do I reset the account by adding a new one?
I do I remove the non working acct from WLM?
I was at Outlook and thought about making an acct. but they want me to sign on to Twitter- I do not wish that. I can't seem to satisfy Microsoft with a password and am having trouble with thaat situation.
HOw can you sign back into the original Hotmail acct if you have removed it? I am confused? HELP????
Thanks, Carol
Userlevel 7
Badge +58
😉 Hey @ great link..Ill bookmark this one too..
 
 
Thanks,
Sherry

Reply