Did You Know?



Reply
New Voice
robert
Posts: 10
Registered: ‎03-15-2012
Accepted Solution

need removal tool

Is there a Webroot secureanywhere removal tool?  I seem to have a broken install.  I was messing with deployment tools testing the msi deployment.

 

Webroot secureanywhere is running, I see the icon and can open it.  It's not showing up in the console online though. I tried using the msi /x option to remove it but it tells me that it's only valid for products that are currently installed.

Please use plain text.
Retired Webrooter
GeorgeH
Posts: 52
Registered: ‎02-15-2012

Re: need removal tool

[ Edited ]

Hi Robert,

 

Welcome to the Webroot Community! 

 

Please try the following steps to see if they resolve the issue:
-You will need to uninstall in Safe Mode -

For instructions on booting into Safe Mode, click here.
 
1.  Follow the correct steps for your Operating System.

Windows XP:
• Click Start, then click Run.  In the Run window, type "appwiz.cpl" (without quotes), then press Enter on your keyboard.

Windows Vista/Windows 7:
• Click Start, or the Windows icon.  In the Search field, type "appwiz.cpl" (without quotes), then press Enter on your keyboard.

2.       Select Webroot SecureAnywhere, then click Uninstall/Remove.
3.       Confirm any messages regarding uninstalling the program.
4.       Once the uninstall process has finished, restart the computer.

 

 

If any problems remain, please let us know and we will continue to assist.

 

Thanks!

Please use plain text.
New Voice
robert
Posts: 10
Registered: ‎03-15-2012

Re: need removal tool

I have always been able to get into safe mode until after this secureanywhere client was installed.  Now if I go to safe mode, the computer just reboots as i'm typing my password to log in... 

 

Is there another way to remove the product?

Please use plain text.
New Voice
robert
Posts: 10
Registered: ‎03-15-2012

Re: need removal tool

After safe mode didn't work, I tried to uninstall normally, and it actually worked this time.

 

I then rebooted and reinstalled using this command

 

msiexec.exe /i "wsasme.msi" GUILIC=mykey /qn /L*v C:\temp\wrinstall.log

 

It installs ok but never shows up in my console.  Any idea why?

Please use plain text.
Webroot Employee
Johnny_Mc
Posts: 3
Registered: ‎01-19-2012

Re: need removal tool

Hello Robert,

 

Thanks you for contacting Webroot. I do have a few suggestions that you can try to help resolve this however due to the complexity and nature of these instructions I would suggest that you go to the following URL to open a ticket -

 

https://www.webrootanywhere.com/servicewelcome.asp?source=ENTERPRISEWSA

 

Look forward to hearing from you,

 

Regards,

 

John

 

 

Please use plain text.
New Member
theelysium
Posts: 2
Registered: ‎12-04-2013

Re: need removal tool

This does not work when none of the Webroot products show up in the uninstall tool. So, how do you remove Webroot when you cannot use "Windows" to uninstall it? You should provide a removal tool so we don't have to rely on a shotty OS to do the job for us.
Please use plain text.
explanoit
Posts: 841
Topics: 58
Kudos: 491
Ideas: 51
Solutions: 35
Registered: ‎01-11-2013

Re: need removal tool

[ Edited ]

The uninstall tool is only for versions 2011 and before. 2012 and later shares literally nothing in common with the old products.

 

2012+ is simple enough to remove manually without requiring automation or some kind of back door to disabling it. Webroot support can assist you. I've only had to manually remove damaged WSA a few times over the last two years and it only took a few minutes.

 

WSA's install/uninstall routine being completely custom is one of the reasons I strongly recommend the EXE installer. The MSI installer, in a reverse of what is usually the case, is actually a wrapper around the EXE installer. The MSI's only use is if you deploy via Group Policy.

----------------------------------------
Business Products Sr. Community Leader and Expert Advisor - WSA-Enterprise and WSAWSS administrator of 1400+ computers
First company to 1000+ WSA endpoints | Power User / Business Ambassador / WSA-C and WSA-E Beta tester
Community LeaderCommunity Leader
Find me on Twitter!

Please use plain text.
New Member
theelysium
Posts: 2
Registered: ‎12-04-2013

Re: need removal tool

Idk how it was installed, it came preloaded by Best Buy. All of Webroot's removal instructions say to use add/remove, which it was used initially to uninstall Webroot. The uninstaller completed, but left Webroot AnnyConnect installed. Now no otger antivirus can install. I love how Windows antivirus companies are actually a virus themselves. They give u a little bit of small pocks in your PC to try to keep "the big" infection at bay.

Anyway, the Any connect website doesn't see any registered computers so that route won't work.

I need an uninstaller from WebRoot!

This is why I use Mac!
Please use plain text.
explanoit
Posts: 841
Topics: 58
Kudos: 491
Ideas: 51
Solutions: 35
Registered: ‎01-11-2013

Re: need removal tool

Ah ok. Sorry about the MSI, stuff - this is the business support forum.

Please send a message to Webroot support here:

https://www.webrootanywhere.com/servicewelcome.asp?source=ENTERPRISEWSA

 

----------------------------------------
Business Products Sr. Community Leader and Expert Advisor - WSA-Enterprise and WSAWSS administrator of 1400+ computers
First company to 1000+ WSA endpoints | Power User / Business Ambassador / WSA-C and WSA-E Beta tester
Community LeaderCommunity Leader
Find me on Twitter!

Please use plain text.