Solved

Explorer.exe using up to 300mb RAM.



Show first post

365 replies

Userlevel 7
Badge +56
Nothing to report at this time sorry. :(
 
Daniel
Hello, new info about the fix?
Userlevel 7
Badge +56
They know of it and be sure they will find a fix and include it in one of the next Builds. I just asked for an update and will let everyone know.
 
Cheers,
 
Daniel 😉
Yes on my old Lenovo X60 runs 64 Bit Windows 8.1

On my new Acer W3 with 32 Bit Windows 8.1 no Problems.
Userlevel 7
Badge +56
@ wrote:
@Triple Helix & PIInfinity THX for your welcome :)@Triple I am a new user of WSA. Yes on my PC and Laptop ist RAM no problem! I have a tablet and here is RAM a problem. This problem is strange . I hope that a solution can be found.
Thanks for the extra info but is your Tablet 64bit as far as I know it only affects Win 8.1 64bit? Can you please check to make sure?
 
Thanks,
 
Daniel
@Triple Helix & PIInfinity THX for your welcome :)@Triple I am a new user of WSA. Yes on my PC and Laptop ist RAM no problem! I have a tablet and here is RAM a problem. This problem is strange . I hope that a solution can be found.
Userlevel 7
Hello ZockerFreak. Welcome to the Community.:)
Userlevel 7
Badge +56
Hello ZockerFreak and Welcome to the Webroot Community Forums! 


 
As there is an issue but there is no need to uninstall WSA unless you have low amount of RAM I see no effect when using it on my Win 8.1 x64 with 2GB of RAM.
 
HTH,
 
Daniel
Userlevel 7
Badge +56
@ wrote:
Update:
I have also opened a business support ticket under this issue and they are investigating.
Any news @ on this issue?
 
Daniel
Hello :)
 
I have the same problem. Over 300 MB RAM using explorer.exe.
 
I use Windows 8.1 64 bit clean install.
 
Uninstall WSA the explorer uses 40-50 MB of RAM.
 
On my 32 bit 8.1 no problem with this.
Userlevel 7
Badge +56
@ wrote:
Update:
I have also opened a business support ticket under this issue and they are investigating.
Great to hear!
 
Daniel 😉
Userlevel 7
Badge
Update:
I have also opened a business support ticket under this issue and they are investigating.
Userlevel 7
Badge
I am running into same issue.
Windows 8.1 64bit
Userlevel 7
OK in that case its a little different, I was only going on the information in initial post. If its a bug then Joe and the guys will get right on it. To the original poster are you using 64 or 32bit version of Win 8?
Userlevel 7
Badge +56
Hi Roy It does only in Windows 8.1 Pro 64bit but not in 32bit and Joe knows about it and I think he's got someone looking into it? It goes that High and then you turn off WSA and restart explorer.exe it goes back to normal around 25 to 30 MB then when you turn WSA back on then explorer.exe goes back up to 280 to 300MB of RAM.
 
Daniel
Userlevel 7
Explorer`s memory usage will spike dending on what the system is doing. For example if your copying a lot of files/moving files. I would only be worried if it stayed at 300mb for long periods of time. Windows 8.1 task manager is quite informative, you could create a log of explorers memory usage over a certain time period but unless its staying at 300mb I wouldnt worry about it.

Reply