Webroot blocking Facebook

  • 14 August 2014
  • 32 replies
  • 5505 views

Userlevel 4
Webroot Web Filtering blocks Facebook... biggest false positive ever?
 
Anyone else had this? I wonder how Brightcloud could make such a bad decision. Anyone care to explain how this works? This shouldn't be allowed to happen IMO.
 
 


32 replies

Userlevel 7
Badge +55
Hi jamicro,
 
Sorry to hear of this happening. Are you using the Webroot Business version. Because that handles the Webfilter differently I believe.
 
 
Looks like it's been fixed. Facebook is no longer being blocked.
Chrome and Internet Explorer are the culprits in my case.  My users have to use Edge until this is fixed.  After today's false-positive fiasco my clients are understandably a little sensitive about this, so it'd be great to get an official confirmation of this issue.
 
(Also there is no option to "unblock")
Userlevel 7
Badge +55
Hello and Welcome to the Webroot Community,
 
Please look here at this Thread
 
You can use Chrome and Microsoft Edge without a block though. As this was posted in this thread
 
Hope this helps?
Same here.  Facebook.com being blocked as malicious by the Webroot Web Filtering Chrome plugin.  Reported from one site so far out of about 16 that I manage.
Same. I requested a review but it would be nice to know what's up.
It is happening again now - Facebook is being blocked by Webroot's browser plugin


 
Userlevel 7
@ wrote:
@ wrote:
Thanks Nic!  I was starting to think I was seeing things again!
 
 :)
 
 
Whatever is going on, it seems to be quite sporadic in nature.  UGH.
Yeah it doesn't happen every time to everyone.  And apparently the reputation service is returning some reputation scores that are outside the bounds of the 1 to 100 scale, so something is broken.  We're working on it!
The first one odd was a glitch... (But one glitch by itself is rare).  The second made a pattern, and a pattern means something isn't working quite right 🙂
Userlevel 7
Badge +56
@ wrote:
Thanks Nic!  I was starting to think I was seeing things again!
 
 :)
 
 
Whatever is going on, it seems to be quite sporadic in nature.  UGH.
Yeah it doesn't happen every time to everyone.  And apparently the reputation service is returning some reputation scores that are outside the bounds of the 1 to 100 scale, so something is broken.  We're working on it!
Userlevel 7
Thanks Nic!  I was starting to think I was seeing things again!
 
 :)
 
 
Whatever is going on, it seems to be quite sporadic in nature.  UGH.
Userlevel 7
Badge +56
Ok I've investigated what is going on, and we have some weird things happening with our reputation services.  It's been escalated internally to the team who deals with that, so hopefully we'll get it resolved soon.
 
We are still collecting data to give to them, so if you are getting Facebook or other false positive please contact our support team so they can get logs from you.
Userlevel 7
Badge +55
@ wrote:
Daniel, 
 
Good thought.  Here I have no problems.... have been on Facebook pretty much all afternoon no glitches.
But your right the OP should contact support as the warning "Keystroke Monitoring Threat" sounds a bit odd to me.
 
Daniel
Userlevel 7
Badge +55
@ wrote:
Daniel, 
 
Good thought.  Here I have no problems.... have been on Facebook pretty much all afternoon no glitches.
Me too!! I've been on FB alot today without any issues.
 

Userlevel 7
Daniel, 
 
Good thought.  Here I have no problems.... have been on Facebook pretty much all afternoon no glitches.
Userlevel 7
Badge +55
Hello and Welcome to the Webroot Community!
 
I'm not having any issues here in Canada may I ask where you are from as it could be a local issue?
 
Thanks,
 
Daniel ;)
 

Userlevel 7
Hello barefoot, welcome to the Webroot Community!
 
I can't see your image yet, it has to be approved by a Mod, but I assume it shows the Web Shield blocking facebook.com?  If so, please submit a Trouble Ticket so that Webroot Support can take a look to see just what is going on.
 
There have been a few highly isolated instances of this, as you can see from this thread, and we would really like to see it nipped in the bud so to speak.
Userlevel 7
Badge +55
@ wrote:
Webroot blocking Facebook. started today
 
 


Welcome barefoot to the Community Forum,
 
My advice is to issue a Support Ticket and they will be able to tell whats going on. Unless one of our kuros can assist here! 😉
Webroot blocking Facebook. started today
 
 

Userlevel 7
Hello Rudyblue, welcome to the Webroot Community!
 
Are you still having the problem?  I noticed a page blocked around an hour ago that normally isn't as well.  In fact, it was a URL that I had previously had an issue with and reported, and it was fixed.
 
If you still are getting that blocked message, please submit a Trouble Ticket (Link Below) to report it.
 
Let me know if it is still blocked as well please 🙂
My facebook login and logout were blocked by webroot, sorry didn't take screen shot but it was the same as was posted at beginning of this topic.
 i didnot  face this king of problem with my webroot facebook account. so i cannot say anything else. You must try to talk with webroot customer support.
Userlevel 4
Would be nice to hear from a dev at Webroot what may cause this in their automated Brightcloud. 🙂
Userlevel 7
Badge +55
Thanks Anna!
 
Daniel 😉
Userlevel 7
Badge +35
Sorry for the delay there - everyone should be able to see the image now. 
Userlevel 7
Badge +55
Hi shadek,
 
Looks to be clear at this time I have asked the Mods to approve your picture so that we can see it.
 
Thanks,
 
Daniel ;)
 

Reply