Solved

Webroot Password manager no longer works anywhere!

  • 13 January 2019
  • 28 replies
  • 536 views

Userlevel 3
Badge +9
I find that Password manager doesn't work on ANY browser! Am I wrong?? I even tried the tip that I found of rolling my firefox browser back to previous version, with no luck. (Originally I used Chrome)



When will this be fixed? I cannot even access my passwords AT ALL!!!



NOT HAPPY.
icon

Best answer by MissNovemberTuesday 13 January 2019, 19:50

View original

28 replies

Userlevel 7
Badge +63
The old forum had a lengthy thread on this, considered by many to be a failure. It's been going on for months now. For Firefox users, we are aware the browser add on was de-certified for the latest editions. A fix is to download and install an older version (61.0.2) and disable automatic updating. Doing so results in nag screens about the need to update, and occasional security alerts talking about how unsafe we are



The response from Webroot has been poor, and they are not providing decent updates on it.



This involves LastPass as well.


Here is the old thread you were thinking about: https://community.webroot.com/webroot-secureanywhere-internet-security-plus-13/firefox-password-manager-toolbar-no-longer-works-314740



And it's been going on for over 5 months now. 😱
Userlevel 4
Badge +7


This is a know issue, which unfortunately has been ongoing for a while. As far as I am aware Webroot are looking to having this issue resolved by mid-February at the latest.



...

That is the best I can offer now...so I am afraid that patience is what is now required from us...and trust in the Webroot Development Team.



And why, pray, tell should we remain patient now? This has not only been going on for months, but it has deteriorated to the point where the password manager no longer works at all, anywhere, period. As far as I can tell, I am dealing with a company that has lost interest in supporting its product, and I'm not the least bit happy about that. I cannot reasonably expect that anyone should be. Some of the sites I visit may well be inaccessible to me now, depending on whether I have backed my passwords up to my spreadsheet.

Can I say here, that this state of affairs is simply unacceptable? This is a product we have all paid for, and a part of it, advertised as a feature that justifies the price increase from lower-tier versions, does not work. It has not worked properly for months, and now it does not work at all. What we get from Webroot are (so far) empty promises for a fix at a time TBA. I cannot think of any company that acts this way with any expectation of remaining in business.


Your last two sentences are spot on. Furthermore, there have been ZERO messages from anyone with authority to update the progress on this horrible failure to the customer. Perhaps someone should start to spread this around with Twitter using hashtags and make a blog post that will come up in search results when someone looks up the problem. From the standpoint of the end user/customer.
Userlevel 7
Badge +63
And, since all that stuff above was written, it worked. For just about exactly one week. It's down again, as of a few minutes ago (Feb 1, 9:30 PM EST). Worked earlier today, now it doesn't. same as last week. Won't login at all.

Not one word from anyone at Webroot concerning this issue.

Evidence says:

They don't care.


So very true! So don't expect anything to work unless it's been announced hopefully sometime in February. 🤐 Everything is so hush, hush.
Userlevel 7
Badge +63
Okay... so I get you're angry (three posts in a row) and that you "paid for" all the features but are not "receiving" all of them. I get that. And how has your anger worked out for you? Do you currently have a functioning pwm? For months now you've gone without a pwm and have brought this to WR's attentions countless times and here we are today: still nothing. This is why I said: Just download LP and use it UNTIL WR's works again. Seems simple enough to me.

Sorry but you are dead wrong and I happen to agree with @jbcasler so you need to read more: https://community.webroot.com/webroot-secureanywhere-internet-security-plus-13/firefox-password-manager-toolbar-no-longer-works-314740
Badge +3
I just logged into the new community to see the status on what Webroot support told me in early December, which was:




  1. FireFox is a known issue for Password manager requiring significant new coding which would be done and delivered late January or mid February the latest
  2. . PW manager unable to connect to Webroot server, ditto, known issue and to be resolved in the same time period.

I have been using Chrome exclusively and, while sporadic with many connection issues, PW Manager has been okay to use. Not great, but still usable.



Soo Webroot Support, what is the status on these two items??
Userlevel 3
Badge +11


This is a know issue, which unfortunately has been ongoing for a while. As far as I am aware Webroot are looking to having this issue resolved by mid-February at the latest.



...

That is the best I can offer now...so I am afraid that patience is what is now required from us...and trust in the Webroot Development Team.





And why, pray, tell should we remain patient now? This has not only been going on for months, but it has deteriorated to the point where the password manager no longer works at all, anywhere, period. As far as I can tell, I am dealing with a company that has lost interest in supporting its product, and I'm not the least bit happy about that. I cannot reasonably expect that anyone should be. Some of the sites I visit may well be inaccessible to me now, depending on whether I have backed my passwords up to my spreadsheet.

Can I say here, that this state of affairs is simply unacceptable? This is a product we have all paid for, and a part of it, advertised as a feature that justifies the price increase from lower-tier versions, does not work. It has not worked properly for months, and now it does not work at all. What we get from Webroot are (so far) empty promises for a fix at a time TBA. I cannot think of any company that acts this way with any expectation of remaining in business.
Userlevel 3
Badge +11
So, when my subscription is up, I will not be renewing. Sorry, but things have been rather a mess here, since my passwords for all my financial data are stored in the vault that I can't access, and I've been resetting passwords for all of them. Since I'm storing the new ones elsewhere anyway, I see no reason to go back to the Webroot Password Manager, and, frankly, the way this has been handled (or, more accurately, not handled) by Webroot has pretty much destroyed any level of trust I have in this outfit.

I find it a bit difficult to imagine that most malware I might encounter could cause me more trouble than Webroot has with their broken software and their poor excuse for customer service.

I'm out.
Userlevel 4
Badge +12
I still don't understand why you (and others) won't just use LastPass. It works... period. What more could you ask for? Plus the pw manager from Webroot was based upon it so why not just go to the source? Try it out for free. Maybe the free version is all you need. My wife and I used it for several years before buying the premium in order to have it on our smart phones as well. AND... keep using WRS for malware protection. Just my two cents.
Userlevel 7
I still don't understand why you (and others) won't just use LastPass. It works... period. What more could you ask for? Plus the pw manager from Webroot was based upon it so why not just go to the source? Try it out for free. Maybe the free version is all you need. My wife and I used it for several years before buying the premium in order to have it on our smart phones as well. AND... keep using WRS for malware protection. Just my two cents.

I agree with you using LastPass, BUT thousands of people using Webroot's Password Manager were let down when the PWM failed. Now for many many months Webroot is silent to this day about the progress of the fix. People can't even get into Webroot's Password Manager to get their information. I used Webroot's Password Manager BUT I also backed it up with LastPass free (which I use today) and RoboForm (non-cloud). For the people that had no backup I feel sorry for them that Webroot has let you down not only with the software going down (Password Manager) but their silence about the fix.



"patience is what is now required from us...and trust in the Webroot Development Team."



To the people that used and only had Webroot's password and no backups, I believe their patience has grown thin and people are jumping ship. I know if I didn't have password manager backups and it not being fixed with the silence of Webroot about the fix for many many months, I would have jumped long ago.
Userlevel 3
Badge +11
Oh, and as of today, February 4, 2019, it still doesn't work. Not at all.

And we still don't even have so much as an estimate of when it might.



You want to keep doing business with a company that treats customers like this?

I don't.
Userlevel 3
Badge +11
And, if you'd like to see how much attention Webroot is paying to this thread, I'd like to share a message I got today:



"Congratulations on your new rank of Frequent Voice! To thank you for your contributions to the Webroot Community, we would like to provide you with a Webroot®️️ SecureAnywhere™️ Discount to Share with Friends & Family for 50% off. ..."



I'd laugh, if this situation hadn't caused me so much trouble.
Userlevel 3
Badge +11
Okay... so I get you're angry (three posts in a row) and that you "paid for" all the features but are not "receiving" all of them. I get that. And how has your anger worked out for you? Do you currently have a functioning pwm? For months now you've gone without a pwm and have brought this to WR's attentions countless times and here we are today: still nothing. This is why I said: Just download LP and use it UNTIL WR's works again. Seems simple enough to me.



Here's how it's worked out for me:



I've done enough research to know what my next purchase will be when I get my next anti-malware suite. I certainly will not give my business to a company who have shown themselves to be unresponsive to reports of a non-functioning part of their product.

Really, what would you do? Keep giving your money to them? You go right ahead and do that, if that's how you choose to toss your money away, but I choose to spend more wisely. For me, money is the result of labor for someone else's benefit. That money, I choose to use for MY benefit, and my benefit does not include giving that money to companies who so openly turn their backs on their customers.
Userlevel 7
Hi Both (& welcome MissNovemberTuesday)



This is a know issue, which unfortunately has been ongoing for a while. As far as I am aware Webroot are looking to having this issue resolved by mid-February at the latest.



No real information on how that will be done but I am sure that we will get the heads up in the Beta group as and when something substantive is on the cards.



That is the best I can offer now...so I am afraid that patience is what is now required from us...and trust in the Webroot Development Team.



Regards, Baldrick
Badge +1
I know the issue with Firefox was known since last year, but what about the console itself? I could sign in until just a week or so ago to get my password list. Why is THAT not working now?
Userlevel 3
Badge +9
I agree, why are we not even able to access the console to retrieve passwords? I've been "loyal" to Webroot for a few years now, this major problem has me rethinking that going forward. 😔
Badge +5
My early introduction to your fine community was through voicing a small (relatively) problem I had with Password Manager. That was that any change I made to an existing site resulted in a new group being formed with the changed site in it. Other than that, PM worked fine for me. Now I find that I am one of many with the "Ajax" problem and unable to access PM at all. In a situation like this, it would seem natural that Webroot or this Community offer a blanket statement to its customers that a problem exists in this area and what its target resolution date is. That would save each of us the time and effort of gathering facts and submitting a "Ticket". Respectively, Syclops
Userlevel 3
Badge +11
My Webroot Password manager simply will not login anymore. It is dead.

Webroot has finally driven me away. I'm done with it.
Userlevel 3
Badge +11
And, since all that stuff above was written, it worked. For just about exactly one week. It's down again, as of a few minutes ago (Feb 1, 9:30 PM EST). Worked earlier today, now it doesn't. same as last week. Won't login at all.

Not one word from anyone at Webroot concerning this issue.

Evidence says:

They don't care.
Userlevel 4
Badge +12
Okay... so I get you're angry (three posts in a row) and that you "paid for" all the features but are not "receiving" all of them. I get that. And how has your anger worked out for you? Do you currently have a functioning pwm? For months now you've gone without a pwm and have brought this to WR's attentions countless times and here we are today: still nothing. This is why I said: Just download LP and use it UNTIL WR's works again. Seems simple enough to me.
Userlevel 3
Badge +11
SO, now I can log in via the PWM toolbar, but no sites are displayed. Still counts as broken.
Userlevel 3
Badge +11
Biiiig sigh...

So, now we know what's actually been going on. While we were wondering why we weren't getting a fix for the Password manager issues, and why we weren't hearing a peep from Webroot about it, it seems that Webroot's management was out selling the company.

I am not encouraged, but, since I've already made my decision regarding Webroot, it's not a big deal for me. I feel somewhat vindicated, though, since it appears that I'm not the only one taking my money and running. Webroot's managers are doing the same.

This is why a broken feature was not a priority.
Badge +1
I am having the same problem. I have been having to open the console and look up my passwords, but now that is not working!
Userlevel 3
Badge +9
I am holding my breathe, this morning it works...!
Userlevel 3
Badge +9
Spoke too soon...of course it didn't stay working



I daresay I will not be renewing my subscription when the time comes to reup. 😞

Not sure why I even bother to say anything.
Userlevel 4
Badge +7
The old forum had a lengthy thread on this, considered by many to be a failure. It's been going on for months now. For Firefox users, we are aware the browser add on was de-certified for the latest editions. A fix is to download and install an older version (61.0.2) and disable automatic updating. Doing so results in nag screens about the need to update, and occasional security alerts talking about how unsafe we are



The response from Webroot has been poor, and they are not providing decent updates on it.



This involves LastPass as well.

Reply