Webroot turned off , showing message numerous times on slide in notification action center



Show first post

142 replies

Userlevel 7
Badge +56
@ wrote:

OK , good night all, get back to everyone tomorrow 3/10 with updates if there is any progress with problem, Scott.

Goodnight and sleep well!

 

Daniel 😉
OK , good night all, get back to everyone tomorrow 3/10 with updates if there is any progress with problem, Scott.
Userlevel 7
Badge +56
Hey Scott do you want to join the Beta Group? If you do just post in here! https://community.webroot.com/t5/Announcements-and-Release-Notes/Looking-for-Webroot-Beta-testers/td-p/175350/page/10

 

Daniel
Userlevel 7
Badge +62
Hi Scott!

 

Sounds like a plan!:D

 

 
Userlevel 7
Badge +56
@ wrote:

Sherry, I did as you asked and did not import old setting , I will update probably Thursday 3/10 after it runs for a while and to see if pop up message comes back, Scott is OK instead of loosenutz, thanks Scott.

Thanks Scott that was important not to import old settings as it's keep other info as well so it's a clean reinstall!

 

Daniel 😃
Sherry, I did as you asked and did not import old setting , I will update probably Thursday 3/10 after it runs for a while and to see if pop up message comes back, Scott is OK instead of loosenutz, thanks Scott.
Userlevel 7
Badge +56
@ wrote:

OK Daniel, it's been over two hours since I removed Webroot and activated windows defender and as I thought no more pop up slider messages from action center, thought ? and how do you think I should go about reinstalling webroot I know turn off windows defender first after that what's the best place to download the current webroot version for secure complete ? thanks Scott.

 

@ wrote:

Hello loosenutzs.

 

Well if I may jump in here and have you follow these instructions below Since @ is offline,

 

Please follow the steps closely!

 


  • Make sure you have a copy of your 20 Character Alphanumeric Keycode! Example: SA69-AAAA-A783-DE78-XXXX
  • KEEP the computer online for the install to make sure it works correctly
  • Download a Copy Here (Best Buy Subscription PC users click HERE) Let us know if it is the Mac version you need.
  • Install with the new installer, enter your Keycode
  • Let it finish it's install scan
  • Reboot
Please let us know if that resolves your issue?

 

Thanks,

Thanks Sherry for covering for me! Just do what it says above!

 

Thanks,

 

Daniel :D
Userlevel 7
Badge +62
Hello loosenutzs.

 

Well if I may jump in here and have you follow these instructions below Since ? is offline,

 

Please follow the steps closely!

 


  • Make sure you have a copy of your 20 Character Alphanumeric Keycode! Example: SA69-AAAA-A783-DE78-XXXX
  • KEEP the computer online for the install to make sure it works correctly
  • Download a Copy Here (Best Buy Subscription PC users click HERE) Let us know if it is the Mac version you need.
  • Install with the new installer, enter your Keycode
  • Let it finish it's install scan
  • Reboot
Please let us know if that resolves your issue?

 

Thanks,
OK Daniel, it's been over two hours since I removed Webroot and activated windows defender and as I thought no more pop up slider messages from action center, thought ? and how do you think I should go about reinstalling webroot I know turn off windows defender first after that what's the best place to download the current webroot version for secure complete ? thanks Scott.
Userlevel 7
Badge +56
@ wrote:

OK Daniel , I will remove Webroot that will allow windows defender to turn on then I will wait a few hours , I should know if message is stopped within one hour, if it stops then I will reinstall webroot which will automatically turn off windows defender, if this works then it seems that microsoft is pushing windows 10 users to use windows defender as stated in reply from microsoft support tech which you read on microsoft community, I will let you know results, thanks Scott.

Turn off Windows Defender before reinstalling WSA from the page I showed you above.

 

Thanks,

 

Daniel
OK Daniel , I will remove Webroot that will allow windows defender to turn on then I will wait a few hours , I should know if message is stopped within one hour, if it stops then I will reinstall webroot which will automatically turn off windows defender, if this works then it seems that microsoft is pushing windows 10 users to use windows defender as stated in reply from microsoft support tech which you read on microsoft community, I will let you know results, thanks Scott.
Userlevel 7
Same approach here, Daniel ;)
Userlevel 7
Badge +56
I have never let WD update ever as I turned it off after a clean reinstall of Windows 10 Enterprise x64 then I install WSA. Sure if your willing to test as I can't reproduce any of this issue on my 2 Laptops.

 

Daniel

 



 

Hi Daniel, I have to uncheck those options in security center for monitoring software, the pop up message for webroot turned off is now showing up about every ten minutes so it got worse after yesterdays updates I guess  yesterdays updates made it worse, do you think it is worth trying to shutdown or remove Webroot then turn on Windows defender and see if pop up messages stop ? for testing purposes ,because message does list Windows defender to ? this would confirm that Microsoft changed something to only allow Windows defender ? thoughts ? thanks Scott.
Userlevel 7
Badge +56
@ wrote:

Hi daniel, I just installed today's windows updates and not more then a half hour past after updates and the same message for webroot turned off popped up, so I guess Microsoft is not doing anything about this problem, thoughts ? Scott.

Hi Scott,

 

Lets see over the next few days to see if the other AV's are reporting the same. Mine is still working fine and I wonder why some are affected and others are not?

 

Thanks,

 

Daniel
Hi daniel, I just installed today's windows updates and not more then a half hour past after updates and the same message for webroot turned off popped up, so I guess Microsoft is not doing anything about this problem, thoughts ? Scott.
Userlevel 7
Badge +36
Whatever you think best nic!
Userlevel 7
Badge +62
@ wrote:

For some big threads like this I'd be concerned that combining them would make the conversation confusing since all the different posts would be interleaved. We could lock one thread and point to the main one if that would avoid some confusion.
That sounds good to me..which thread are we going to point too?
Userlevel 7
Badge +56
For some big threads like this I'd be concerned that combining them would make the conversation confusing since all the different posts would be interleaved. We could lock one thread and point to the main one if that would avoid some confusion.
Userlevel 7
Badge +62
?

 

It's possible to do this but I would prefer ? or ? to approve moving all the links. As we would need to ask ? what he thinks. There are alot of links to try and move into this one thread,:D
Userlevel 7
Badge +36
Any chance to move all the many posts re this problem into one thread??
Userlevel 7
Badge +36
Answer from support......................Not suitable enough for me to apply this fix! I will wait for tomorrow's Patch Tuesday.....

 

Hello,



The same issue is effecting vista users as well. Just an unfortunately named file. Did it not work either?



Should you have additional questions, please send us a reply in the "Send another message:" section of this page.



Sincerely,



The Webroot Support Team
Userlevel 7
Badge +36
I have just received a zip file from support which contains reg entries for a |Vista Security Center fix dated Feb 24/2016. I have not applied this fix as yet. I am waiting on a query about the validity of this fix applied to Windows 10??
Userlevel 7
Badge +56
That just tells me there's issues with Security Center/Action Center so hopefully Microsoft will get them fixed tomorrow. I tried your steps and I could not reproduce so we wait.

 

Daniel 😉
Hi Daniel, I found out more, if you restart security center service then pop up message does not happen for a while, but if you click on Webroot icon to open program then message is triggered wright away, pop up slide message shows as webroot program opens, but then if you restart security center service again then message stops.

Reply