Solved

Web Threat Shield Not Working In Chrome and now Microsoft Edge

  • 3 August 2022
  • 37 replies
  • 1424 views

Userlevel 5
Badge +15

After I installed the new version of Chrome last night, it stopped working. It still works in Edge.  I just get the little green icon that looks like a flower. Anyone else?

icon

Best answer by Jeremiah Voris 17 August 2022, 15:41

View original

37 replies

Userlevel 7
Badge +63

working now, said the shield had been corrupted and needed repair, appears to be fixed.

Ok, I’ve had to repair the extension three times now, not sure what’s happening but it keeps getting corrupted.

If you are still having issues then our support team can help you resolve this either on the phone or through a ticket. In many cases they can remote onto your computer and fix your issue.

 

https://www.webroot.com/us/en/support/contact

No issues here with Microsoft Edge!

 

Click on pictures to see full size!

 

 

 

Userlevel 7
Badge +22

working now, said the shield had been corrupted and needed repair, appears to be fixed.

Ok, I’ve had to repair the extension three times now, not sure what’s happening but it keeps getting corrupted.

If you are still having issues then our support team can help you resolve this either on the phone or through a ticket. In many cases they can remote onto your computer and fix your issue.

 

https://www.webroot.com/us/en/support/contact

Userlevel 7
Badge +4

Using a Mac and all good here now

working now, said the shield had been corrupted and needed repair, appears to be fixed.

Ok, I’ve had to repair the extension three times now, not sure what’s happening but it keeps getting corrupted.

working now, said the shield had been corrupted and needed repair, appears to be fixed.

It had been working on Edge but is not currently.

Userlevel 7
Badge +22

HORRAY 

Userlevel 7
Badge +63

Also note that Chrome updated this morning and the Web Shield is still working fine! https://chromereleases.googleblog.com/2022/08/stable-channel-update-for-desktop_16.html

 

 

Userlevel 7
Badge +63

I can confirm that it’s now working as it should with Chrome! Mine says Preview because I’m using the Beta Installer.

 

 

 

Userlevel 2

Hello all,

I have some good news! One of our contacts at Microsoft was able to speed up the evaluation process and so we were able to deploy the Edge hot fix today as well as the Chrome one. I see in the comments that some of you noticed this already as the evaluation process brought it live (we see that Microsoft made it available on Edge yesterday at ~18:00 UTC).

They are both officially live now and the version to look for is: 2.1.22220.2

Web Threat Shield Extension showing version 2.1.22220.2

@jhartnerd123 this is an update to the WTS extension only; no change to the agent.

Userlevel 5
Badge +15

Hello all,

The fix is on track to deploy tomorrow, the 17th of August. Review of the Chrome fix is complete and it will go live immediately. We’ve attempted to fast track the Microsoft review for Edge but they may take until some time next week before they are done and this part is out of our hands.

Pinging @russell.harris @jhartnerd123 @scottls59901 @TripleHelix who have all tagged me or otherwise asked for updates since my last post. :)

I got the new version for Chrome. At first it still didn’t work, then I uninstalled and reinstalled the extension and it seems to be working fine. Just a FYI.

Userlevel 7
Badge +4

Thanks @Jeremiah Voris for the update!

Userlevel 7
Badge +63

After I installed the new version of Chrome last night, it stopped working. It still works in Edge.  I just get the little green icon that looks like a flower. Anyone else?

So I have the green checks back but am getting them for every website, including sites that had been orange in the past.  This is causing me a little concern.

Yes I see it’s working on Microsoft Edge with Bing and Google search but I do see orange ones as well! I see Microsoft Edge Updated again! @Jeremiah Voris Chrome is still broken at this time.

 

 

 

 

 

After I installed the new version of Chrome last night, it stopped working. It still works in Edge.  I just get the little green icon that looks like a flower. Anyone else?

So I have the green checks back but am getting them for every website, including sites that had been orange in the past.  This is causing me a little concern.

Userlevel 7
Badge +30

@Jeremiah Voris 

 

Is there a version number  or area where we can view the changelog for this? 

Is this just an update to the Web Threat Shield, or is this an agent update or other module?

John

Thank you for the update!

Userlevel 7
Badge +22

Thanks @Jeremiah Voris !

Userlevel 2

Hello all,

The fix is on track to deploy tomorrow, the 17th of August. Review of the Chrome fix is complete and it will go live immediately. We’ve attempted to fast track the Microsoft review for Edge but they may take until some time next week before they are done and this part is out of our hands.

Pinging @russell.harris @jhartnerd123 @scottls59901 @TripleHelix who have all tagged me or otherwise asked for updates since my last post. :)

Any update on a fix for this?

Userlevel 7
Badge +63

Hello @scottls59901 I moved your post into this on going thread on the same issue.

Userlevel 2

Win 10 Pro v 21H2

After this weeks Win Update WTS no no longer  shows next to Google Chrome Search site results!...?

I see others are having the same problem, and you are working on a fix.

Please let me know, as I don’t like surfing Blind!

Userlevel 7
Badge +30

@Jeremiah Voris 

 

Is there any update on the fix for this? It’s now rampant across our clients and they’re complaining.


Regards

John

Userlevel 7
Badge +4

Thanks for the info @Jeremiah Voris 

Userlevel 2

Hello everyone. We have identified the cause of this issue and are actively working on a fix. We are currently expecting to be able to release the fix next week at which point I will post here to update everyone.

We’ve created a KB article for this issue which can be found here:

https://answers.webroot.com/Webroot/ukp.aspx?pid=12&app=vw&vw=1&login=1&solutionid=4174

As stated in that article, the issue starts with version 104 so, if you’re not at that version yet, holding off on updating your browser will preserve Web Threat Shield functionality until the fix is released.

Userlevel 7
Badge +22

@Jeremiah Voris Any update on this? I know we’ve been working on it

Reply