Webroot® WiFi Security - Android Issues


Userlevel 7
Badge +54
Hello @RMarchi I'm having issues with the release version https://play.google.com/store/apps/details?id=com.webroot.mobile.wifisecurity on my Android Phone. When I disconnect and close the app the key lock Icon comes back at the top in 10 to 15 seconds but the Wi-Fi VPN is not active and I don't know but it will not let connect to my home network unless I sign out which is a pain as I never had these issues during the Beta. So I assume it is still active in some way and the sign out is my only option when I don't want to use the VPN at the time. Moto Z with Android v8.0.0 https://www.motorola.ca/products/moto-z
 
The release version for Windows is working great an as it should be!
 
@LLiddell

12 replies

Userlevel 7
Badge +33

@TripleHelix wrote:
Hello @RMarchi I'm having issues with the release version https://play.google.com/store/apps/details?id=com.webroot.mobile.wifisecurity on my Android Phone. When I disconnect and close the app the key lock Icon comes back at the top in 10 to 15 seconds but the Wi-Fi VPN is not active and I don't know but it will not let connect to my home network unless I sign out which is a pain as I never had these issues during the Beta. So I assume it is still active in some way and the sign out is my only option when I don't want to use the VPN at the time. Moto Z with Android v8.0.0 https://www.motorola.ca/products/moto-z
 
The release version for Windows is working great an as it should be!
 
@LLiddell

If he doesn't get a chance to address this, I'll bring it up when I meet with him tomorrow.
Userlevel 7
Badge +54

@LLiddell wrote:

@TripleHelix wrote:
Hello @RMarchi I'm having issues with the release version https://play.google.com/store/apps/details?id=com.webroot.mobile.wifisecurity on my Android Phone. When I disconnect and close the app the key lock Icon comes back at the top in 10 to 15 seconds but the Wi-Fi VPN is not active and I don't know but it will not let connect to my home network unless I sign out which is a pain as I never had these issues during the Beta. So I assume it is still active in some way and the sign out is my only option when I don't want to use the VPN at the time. Moto Z with Android v8.0.0 https://www.motorola.ca/products/moto-z
 
The release version for Windows is working great an as it should be!
 
@LLiddell

If he doesn't get a chance to address this, I'll bring it up when I meet with him tomorrow.

Thanks Lara I posted just in case others are having the same issue. 😉
Userlevel 7
Badge +54
More info. I uninstalled and restarted my Android Phone and then installed the Webroot®️ WiFi Security again and still the same issues.
 
1. Connected
 


 
2. Just disconnected
 


 
 
3. After 10 to 15 seconds and still disconnected and the only way to connect to my home network and to remove the Locked Key Icon is to sign out of the Webroot®️ WiFi Security app so that's where my issue stands
 


Userlevel 7
Badge +55
I'm not having that issue @TripleHelix,


 


 
 
Userlevel 7
Badge +54

@Ssherjj wrote:
I'm not having that issue @TripleHelix,


 


 
 

Hi @Ssherjj can you post the details of your device Brand, Model and Android OS version!
 
Thanks,
Userlevel 7
Badge +55

@TripleHelix wrote:

@Ssherjj wrote:
I'm not having that issue @TripleHelix,


 


 
 

Hi @Ssherjj can you post the details of your device Brand, Model and Android OS version!
 
Thanks,

Certainly Daniel..good idea..
Samsung Galaxy Note 8
Samsung Version 8.0.0
Userlevel 7
Badge +54

@Ssherjj wrote:
Certainly Daniel..good idea..
Samsung Galaxy Note 8
Android Version 8.0.0

 I wonder why my Moto Z with the same Android OS is having this issue? ¯_(?)_/¯
Userlevel 7
Badge +55

@TripleHelix wrote:

@Ssherjj wrote:
Certainly Daniel..good idea..
Samsung Galaxy Note 8
Android Version 8.0.0

 I wonder why my Moto Z with the same Android OS is having this issue? ¯_(?)_/¯

Because it's a Motorola..LOL. :p
Userlevel 7
Badge +54
@RMarchi @LLiddell the new updated version has not fixed my issue I reported above: https://community.webroot.com/t5/Product-Releases/Product-Update-Webroot-WiFi-Security-for-Android-v1-0-3-70/m-p/332131  ¯_(?)_/¯
Userlevel 7
Badge +33

@TripleHelix wrote:
More info. I uninstalled and restarted my Android Phone and then installed the Webroot®️ WiFi Security again and still the same issues.
 
1. Connected
 


 
2. Just disconnected
 


 
 
3. After 10 to 15 seconds and still disconnected and the only way to connect to my home network and to remove the Locked Key Icon is to sign out of the Webroot®️ WiFi Security app so that's where my issue stands
 


Let me see if I can get eyes on this issue. Does this only seem to be with your model phone? It's certainly the first I've seen.
Userlevel 7
Badge +54

@LLiddell wrote:
Let me see if I can get eyes on this issue. Does this only seem to be with your model phone? It's certainly the first I've seen.

 
That's what I would like to know! The only thing I have to do is Sign Out and I never had these issues with the Beta's.
Userlevel 7
Badge +33

@TripleHelix wrote:

@LLiddell wrote:
Let me see if I can get eyes on this issue. Does this only seem to be with your model phone? It's certainly the first I've seen.

 
That's what I would like to know! The only thing I have to do is Sign Out and I never had these issues with the Beta's.

Yeah, very strange. Some of our product managers are out in Japan, but I've sent them an email about this so hopefully they get back to me here soon. I'll keep you posted.

Reply

    Cookie policy

    We use cookies to enhance and personalize your experience. If you accept or continue browsing you agree to our cookie policy. Learn more about our cookies.

    Accept cookies Cookie settings